Zomerkilo’s

22 augustus 2017 | over/onder-gewicht

Zomerkilo’s

Wat nu?

Voor velen zit de zomervakantie er weer (bijna) op! Tijdens de zomervakantie eten en drinken veel mensen meer dan voorgenomen. Het lokale eten en de alcohol smaken immers op vakantie vele malen lekkerder dan thuis en ongemerkt neem je er meer van dan je in eerste instantie had voorgenomen. Eenmaal thuis merk je dat die broek toch niet meer zo lekker zit. De weegschaal vertelt dat je enkele kilo’s bent aangekomen. Wacht niet te lang met het kwijtraken van deze kilo’s. Hoe langer je wacht hoe moeilijker het wordt.

Hoe je deze kilo’s op een gezonde manier kunt kwijtraken, lees je hieronder.

 

Start vandaag nog met gezond eten

Er is altijd wel een excuus te bedenken waarom je pas morgen en niet vandaag start met gezond eten. Duik je koel- en voorraadkast in en verban ongezonde voeding uit je koel- en voorraadkast en vul deze met onder andere met snoepgroenten, noten en andere gezonde producten.

 

Verminder je koolhydraatinname

Door minder koolhydraten in te nemen verlies je de extra kilo’s sneller. Eet meer groenten en minder brood, pasta, aardappels, pizza. Vermijd daarnaast sauzen uit pot of pakje en eet zo natuurlijk mogelijk. Eet voornamelijk groenten, vlees, vis, eieren, noten, zuivel, zaden, pitten en oliën.

 

Geen alcohol

Een glaasje wijn of koud biertje tijdens de warme zomerdagen smaakt vaak lekker. Zeker als hier een borrelhapje bij geserveerd wordt. Alcohol bevat veel loze suikers en dit bevordert het kwijtraken van de kilo’s niet. Beter is om even helemaal geen alcohol te drinken en hiervoor in de plaats te kiezen voor calorie- en suikervrije dranken. Denk hierbij aan kruidenthee, mineraalwater, water of koffie.

 

Ga bewegen

Zorg dat je dagelijks minimaal een half uur beweegt. Je hoeft hier echt niet voor naar de sportschool. Zet de televisie uit en ga een stukje wandelen of fietsen. Dit kost je nauwelijks extra tijd. Door te bewegen zet je je verbranding in gang en voel je je energieker.

 

Neem af en toe iets lekkers

Gun je zelf af en toe iets wat je lekker vindt. Dit zorgt ervoor dat het leuk blijft en hierdoor houd je het langer vol. Zonder af en toe iets lekkers wordt het eten ook wel een beetje saai.

Welkom

Claudia Bellekom
Op deze plek vind u interessante nieuwtjes, leuke weetjes en acties met betrekking tot een gezond voedingspatroon.

Volg 2-b-eat ook op Facebook

contactgegevens

2-b-eat voedingsadvies is lid van

Ook interessant voor je vrienden?

Deel dit bericht via...